Onderhoudsproducten

CLEANER – VOOR ALLE TYPE LEER

Modder, vuil kan onder de kraan met ruim water en een borstel worden verwijderd. Na aanraking met zuren uit de mest de laarzen en zolen goed afspoelen. Ook is het raadzaam om de laarzen af te spoelen na aanraking met zoutwater en / of sneeuw. Het is aan te bevelen de binnenkant van de laarzen af en toe goed uit te spoelen met water en een zachte zeep (babyshampoo), om de zoutkristallen en transpiratie te verwijderen. Sterk vervuild leer kunt u reinigen met Dubarry Gel Cleaner (of saddle soap, leerzeep, zachte zeepproducten die de conditie van het leer niet aantasten) Goed naspoelen met leidingwater om alle zeepresten te verwijderen!

Voor het leer verder behandeld kan worden, moet het na reiniging goed drogen (afhankelijk van de omstandigheden, maar minimaal 48 uur!). De schoenen bij voorkeur aan de lucht laten drogen. Om de vorm goed te behouden kunt u afhankelijk van de halfhoge of kniehoge laarzen een korte Dubarry spanner of lange Dubarry spanner gebruiken. 

CONDITIONER – GESCHIKT VOOR GLAD LEER

Om het leer mooi en soepel te houden en / of de waterafstotende eigenschap te versterken kunt u de de verzorgende Dubarry producten gebruiken

Glad glanzend leer kan behandeld worden met Dubarry Leather Conditioner en deze licht inwrijven. Bij schoenen en laarzen met een Gore-Tex® membraam is het belangrijk een product te gebruiken dat niet teveel vet en olie bevat, omdat dit het membraam verstopt en afsluit en zo de ademende werking remt! Opgeschuurd leer (o.a. de schacht van de Galway en de Kildare) ligt wat onderhoud betreft tussen glad en nubuck leer in. Om het ruwe karakter van het leer te behouden bij voorkeur geen leervet (of anders zeer spaarzaam) gebruiken. Bij te dik en / of te vaak aanbrengen wordt het leer veel donkerder en gaat het glanzen. Wel kunt u met enige regelmaat na reiniging Dubarry Protector Spray toepassen.

PROTECTOR – GESCHIKT VOOR AL HET NUBUCK & SUEDE LEER

Nubuck leer (zacht, fluweelachtig) kunt u na reiniging behandelen met Dubarry Protector Spray. Hierdoor blijft het matte uiterlijk behouden. Op nubuckleer geen leervet gebruiken, hier komen lelijk glanzende plekken van. Na het opbrengen van Dubarry Protector Spray het nubuck leer opruwen met een nubuckgom om de vleug te herstellen.

Suède (opgeruwd, grof) kunt u na reiniging inspuiten met Dubarry Protector Spray en daarna opruwen met een speciaal koperborsteltje voor suède. Niet met crème of vet behandelen!

LEER CRÈME– VOOR GLAD LEER OP HET VOETGEDEELTE

Voor intensief gedragen laarzen raden wij Dubarry Leather Cream aan. Deze kan worden aangebracht op het voetgedeelte en is met name geschikt voor de neus en op het flexibele gedeelte van het gladde leer. Dit draagt bij aan beschermen en het soepel houden van het leer.
De creme kan worden aangebracht met een zachte doek of zachte borstel.

NIET van toepassing op het nubuck of suède delen van de laarzen. Overtollige crème moet worden schoongeveegd. Altijd de onderhoudsproducten buiten het bereik van kinderen houden.