Dubarry Kleding

Dubarry tweed kleding

Dubarry Tweed achtergrond

Ierland kent vier regio's - Ulster, Leinster, Munster en Connacht. Binnen Connacht ligt het fascinerende Connemara en glorieuze Galway, waar Dubarry is gevestigd.

Elke regio is uniek met indrukwekkende landschappen van een verrassende en contrasterende schoonheid, vol legendes en geschiedenis. De diversiteit van het landschap en platteland is de inspiratiebron voor onze tweed lijn

De tweed ontwerpen zijn uniek voor Dubarry. De patronen zijn ontwikkeld in samenwerking met Lovats tweed mill in Schotland  en zijn gemaakt van 100% zuiver scheerwol.

Ierse Tartan

In tegenstelling tot Schotland, met familie Tartans, zijn de vele tientallen Ierse Tartans meestal georganiseerd in graafschappen en districten. De Ierse Tartans worden geassocieerd met zachte en warme kleuren.

De meeste mensen van de Ierse afkomst dragen de Tartan van de Ierse graafschap / regio waar hun familie vandaan komt.

Ierse tweed patronen

De benaming van onze tweed patronen

De namen van het Dubarry Tweed is een afspiegeling van onze Ierse afkomst, natuur en landschap.
De regio waarin wij wonen en werken en het pallet aan kleuren van ons vaderland vind je daarom terug in de benaming van de stijlen en kleuren van onze tweed kleding.

Het Dubarry tweed is speciaal behandeld met een Teflon laag die een langdurige bescherming biedt tegen water en vuil. Stoffen die behandeld zijn met Teflon® blijven langer mooi en zijn eenvoudiger te onderhouden. De behandeling heeft echter invloed op het uiterlijk, het gevoel, kleur of ademend vermogen van de stof.

Kleding met GORE-TEX®

Voor extra bescherming en comfort  van de kleding maakt Dubarry gebruik van GORE-TEX® producttechnologie. Kleding ontwikkeld met GORE-TEX® combineert duurzame water- en winddichtheid met een optimaal ademend vermogen, voor duurzame kleding die maximale bescherming en draagcomfort bieden.