Dubarry Merk Historie

Boots

Schoenen & laarzen fabrikant since 1937

In 1937 werd een coöperatieve vennootschap opgericht om werkgelegenheid te bieden in een klein stadje genaamd Ballinasloe, in het hart van Galway in Ierland's glorieuze West Coast.

Het bedrijf kreeg de naam Dubarry, vernoemd naar een beroemde Franse courtisane. Dubarry of Ireland begon met het ontwerpen en produceren van de fijnste leren schoenen. Het bedrijf had het geluk te kunnen werken met hard werkende ambachtslieden en vrouwen uit de lokale gemeenschap. Hierdoor verwierf het bedrijf al snel een uitstekende reputatie vanwege de uitstekende afwerking en kwaliteit van het schoeisel.

Dubarry bleef zich door ontwikkelen en putte haar inspiratie voor de ontwerpen uit de ruige westkust en Galway’s zeil historie en vervaardigde prachtige leren bootschoenen. Met behulp van de beste performance materialen werd de eerste Dubarry Shamrock zeillaars gemaakt..

De Dubarry ontwerpen voeren van de zee naar het vaste land, en het bedrijf vervaardige de meest iconische outdoor laars – De originele Dubarry Galway laars

De rest is geschiedenis!

Dubarry heeft haar lijn uitgebreid met kleding en accessoires en tegenwoordig werkt Dubarry met geselecteerde partners die werken met dezelfde ambitie en de wens om te werken met de beste materialen en veeleisende ontwerpen.
Dubarry schoenen en kleding wordt gedragen over de hele wereld en wij zijn trots op het feit dat de inspiratie van ons prachtige vaderland, de mensen en het landschap dit heeft voorgebracht.

Madame du Barry

Madame du Barry

In 1937, bij het verzinnen van een naam voor hun pas gevestigde fabriek besloten de nieuwe eigenaren voor een Europees klinkende naam, zodat zij zich konden onderscheiden van andere Ierse merken. De keuze viel op de naam Dubarry, vernoemd naar Madame du Barry.

Madame du Barry was een bekende courtesan (minnares) van o.a.Louis XV . Vanwege haar charme en schoonheid kreeg zij hoog aanzien bij het hof en adellijke kringen.